Arrangementer

Arrangementer

Vi ønsker at opretholde at godt fællesskab iblandt vores medlemmer og derfor afholder valgmenighederne foruden de faste arrangementer mange forskellige events. Det kan være alt fra foredrag og fester til koncerter og familiegudstjenester.


Alle er hjerteligt velkomne, når vi i valgmenighederne inviterer.


Nedenfor kan du læse lidt om vores forskellige tilbud.


KALENDER

I vores kalender til højre herfor (virker kun på computer), kan du altid holde dig opdateret om både gudstjenester og  arrangementer.


Hvis du altid vil være opdateret, så kan du importere kalenderen ind på din computer eller telefon ved at trykke her.

kirkerødder

Kirkerødder

 

At gå i kirke behøver ikke at være langt og kedeligt. Det er ikke ensbetydende med, at man bare skal sidde stille på numsen og høre efter hvad der bliver sagt. For når vi holder kirke for kirkerødderne, så er der inviteret til fest og ballade, leg og tju-bang - som en del af gudstjenesten.


Kirkerødder er familiegudstjeneste med efterfølgende spisning.


Kirkerødder er en familiegudstjeneste målrettet børnefamilier og kirkerødder som kan lide at have det sjovt, men som synes, at det godt kan være svært at sidde stille alt for længe ad gangen

Natkirke

Natkirke


Ca. 4 gange om året, åbner Valgmenighedskirken en aften for ro, eftertanke og fordybelse. Der vil være plads til stilhed, bøn og eftertanke, suppleret med salmesang og nadver.

Samtalesalon

Samtalesalon


Hvad er i grunden meningen med vores liv, og hvordan belyser vi fænomener som kærlighed, liv, død, natur? Sammen tager vi del i at eksperimentere, ved hjælp af vores egne historier,ved hjælp af samtale og kunst- og kulturprodukter prøver vi sammen at blive klogere.

Læsekreds

Læsekreds


I læsekredsen læser vi nogle gange for at blive strøget med hårene, andre gange for at blive strøget imod dem - alligevel læser vi altid for fornøjelsens skyld og ikke mindst for glæden ved at kunne dele læseoplevelserne med hinanden.

Læsekredsen henvender sig til alle og der kræves ingen særlige forudsætninger for at deltage, den eneste forudsætning for at deltage er, at kunne lide at læse og at du vil være med til at diskutere bogen sammen.


Alle er velkomne, også evt. blot for at lytte til andres oplevelse af bogen.


Minikonfirmand

 

Minikonfirmand i Høve- og Havrebjerg Valgmenigheder finder sted i den første uge af sommerferien, i 2020 betyder det, at det er i uge 27. De ses også i kalenderen.


Minikonfirmand er et tilbud til alle børn som går i 3. og 4. klasse.

Det er ikke et krav for at deltage i minikonfirmandundervisningen i valgmenighederne, at barnet eller familien er medlemmer, ej heller er det en forudsætning, at barnet er døbt. Minikonfirmand er for alle.


Til venstre herfor kan I læse mere om minikonfirmand - Tidsrejsen 2020.


udflugter

Udflugter

 

Vi afholder årligt fællesture, hvor valgmenighedernes medlemmer sammen med præsten tager ud og besøger områder som har kulturel eller religiøs betydning. Bl.a. har vi været på Stevns, hvor vi besøgte Stevens Fortet, Stevns Klint, Sagnlandet Lejre og den lokale valgmenighed.


Udflugterne er et af de eneste arrangementer, hvor det kan koste et mindre beløb at deltage.

Arbejdsdage

Rengørings- og pudsedag

 

Vedligehold er en del af valgmenighedernes frihed til at bestyre deres egne kirker. Derfor inviterer menighedsrådet 2 gange årligt valgmenighedernes medlemmer til rengørings- og arbejdsdage. På rengøringsdage bliver kirkerne grundigt rengjort og kirkegården vedligeholdt. På pudsedagen, som er før 1 . søndag i advent, hvor hele kirken bliver pudset og klargjort.


Vi sørger naturligvis for, at der bliver tid til kaffe og kage, så dagen snarere bliver hyggeligt samvær om opgaverne frem for sure pligter.